onsdag 8. oktober 2014

Kjøkkenplanlegging før grunnmuren er påbegynt




Nytt og gammelt på tegnepapiret

Her er en tegning fra byggesøknaden. Ettersom vi kuttet ut kjelleren blir det et par uteboder i stedet. 



Baksiden av huset. Skyvedør inn til stua. Takterasse med dør inn til huset. 
Her blir det sannsynligvis en vanlig verandadør 
med vindu for å få litt ekstra lys inn i loftsetasjen. 
Jeg har allergi mot runde vinduer, så det utgår!



Huset sett fra nord. Fra huset vi bor i nå. 
Trappene ligger bak det lange vinduet på midten. 
Ute blir det trapp til baksiden av huset.



Huset sett fra sør. Døra til V er hybelinngang. 
Den vil bli skjult av en utebod.

Forsiden av huset med inngangsdør til H.
Bod til hybelen på V side, og bod og trapp på H side. 
Boden til H og delvis den til V blir skjult i terrenget med terasse e.l. over.
2. etg. er litt større enn 1. etg. Det blir derfor et takutstikk over inngangen. 
Praktisk med tanke på snø, og et estetisk virkemiddel som arkitekten gjerne vil ha med.



Å bygge hus betyr virkelig å være i forkant. Nå er det like før vi skriver kontrakt med de som skal bygge selve huset. Allerede nå, før grunnmuren er påbegynt, må vi ha ganske klare formeninger om plassering av vask, oppvaskmaskin og avtrekksvifte over stekesone. For ikke å snakke om de andre rommene, spesielt våtsoner. Dørtyper, parkett eller laminat? Arkitekten har tegnet om huset minst 100 ganger......
En rask tur innom forskjellige forhandlere på nett viser at det er uendelige muligheter, men også noen begrensninger....... Vi (min mann og jeg) har blitt sånn ca. enige om type kjøkken og plasseringer. Å lese andres blogger om plassering på kjøkkenet ga meg noe å tenke på. Hvor bør man plassere de forskjellige tingene av praktiske årsaker, estetiske årsaker og de faktiske forhold som størrelse, vindus- og veggplassering? F.eks. er det greit at oppvaskmaskin er nært de skapene hvor det meste som vaskes skal plasseres etterpå, og oppvaskmaskin og vask bør egentlig være ved siden av hverandre pga. vannkobling og at man skal skylle av matrester (noen sier at dette ikke er nødvendig, men...), så bør man kunne åpne oppvaskmaskina uten at den kommer i konflikt med andre skapdører. Det er mye man må tenke på! Vi har brukt nåværende kjøkken som utgangspunkt for å se for oss hvordan det blir. Ennå har vi ikke valgt leverandør, design eller merke, men noen tanker begynner å klarne. Så får vi se når vi setter oss ned med en kjøkkenselger/tegner hva som er mulig, og ikke minst hvor mye det vil koste.
Hvitt, grått, farger? Håndtak eller ikke? Glatt eller "speil" i frontene? HTH, Sigdal, JKE, IKEA, eller noe helt annet?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar